ПОМОШ, ЈА СМАЛИВ УЧИТЕЛКАТА

ПОМОШ, ЈА СМАЛИВ УЧИТЕЛКАТА

ноември 11, 2018
во Категорија: 11.11. (недела), cinedays2018, Детска програма
3994 13
ПОМОШ, ЈА СМАЛИВ УЧИТЕЛКАТА

HELP I SHRUNK MY TEACHER
HILFE, ICH HAB MEINE LEHRERIN GESCHRUMPFT

Sven Unterwaldt Jr.

11. 11. | 11:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 90’
Режија / Director: Sven Unterwaldt Jr.

Единаесетгодишниот Феликс ја смалува неговата омразена училишна директорка, д-р Шмит-Гесенвајн, во големина од петнаесет центиметри. Феликс, заедно со другарка му Ела, мора да ја врати во нејзината нормална големина, додека неговиот ривал Марио се обидува да го спречи во тоа.
* Превод на македонски јазик