ПОЛИЦАЈЦИ

ПОЛИЦАЈЦИ

ноември 16, 2018
во Категорија: 16.11. (петок), cinedays2018, Официјална Селекција
4010 13
ПОЛИЦАЈЦИ

COPS
Stefan Lukacs aka Istvan

16. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 92’
Држава / Country: Австрија / Austria
Јазик / Language: Германски / German
Премиера / Release Date: 25 јануари 2018 (Германија) / 25 January 2018 (Germany) – Filmfestival Max Ophüls Preis

Режија / Director: Stefan Lukacs aka Istvan
Сценарио / Writers: Stefan Lukacs aka Istvan
Продуцент / Produced by: Karin C. Berger, Arash T. Riahi
Музика / Music by: Wolfgang Frisch, Markus Kienzl
Продукција / Production Company: Golden Girls Filmproduktion
Кинематографер / Cinematography by: Xiaosu Han, Andreas Thalhammer
Монтажа / Film Editing by: Julia Drack
Улоги / Cast: Laurence Rupp, Anton Noori, Maria Hofstätter, Roland Düringer, Anna Suk

Младиот и енергичен полицаец Крис ќе застрела еден ментално болен човек додека е на должност. Сите го слават како херој, но набрзо по настанот ќе почне да ги чувствува симптомите од траумата. Во очаен обид да не биде откриен од неговиот строг шеф Константин, тој прибегнува кон претерано насилство, со цел да ја сокрие сопствената траума и да си го исполни сонот да стане врвен полицаец.

Фестивали и награди / Festivals and awards:

Filmfestival Max Ophüls Preis – Audience Award, Award for the socially relevant film, Award for the best acting newcomer in a supporting role (Anna Suk);
FIPA – FIPA d`Or – Best Film;
Diagonale Film Festival – Audience Award, Diagonale Award