ПЛАНИНСКО ЧУДО

ПЛАНИНСКО ЧУДО

ноември 10, 2018
во Категорија: 10.11. (сабота), cinedays2018, Детска програма
3871 13
ПЛАНИНСКО ЧУДО

MOUNTAIN MIRACLE
AMELIE RENNT

Tobias Wiemann

10. 11. | 13:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 97’
Режија / Director: Tobias Wiemann

Откако за малку ќе го загуби животот по напад на астма, Амели е испратена во клиника на планина за да закрепне. Иако прогнозата ѝ е сериозна, последно нешто што тврдоглавата Амели сака е да ја гледаат како слаба, па главно ги игнорира симптомите и одбива да учествува во програмата. Заситена од грижата на вработените, Амели бега во прекрасната природа во околината на клиниката, во надеж дека ќе најде малку слобода. Додека се крие од тимот што ја бара, Амели го запознава Барт, мештанин, кој ѝ кажува за чудесен исцелителен оган на врвот на планината. Легендата вели дека ако го прескокнете огнот, ќе ви се исполнат сите желби за добро здравје. Решена да се излечи од астмата, Амели го убедува Барт да ја однесе до врвот на планината и заедно ќе тргнат на храбра авантура во потрага по планинско чудо.
* Превод на македонски јазик