НЕОНСКИ СРЦА

НЕОНСКИ СРЦА

NEON HEARTS
Ana Jakimska

Петар е средовечен возач на камион, кој поминува многу време на пат, далеку од дома и семејството. На патот, каде што никој не го познава, тој е слободен да биде тоа што е...
ДУШИЧКА

ДУШИЧКА

PAPICHA
Mounia Meddour

Алжир, деведесеттите години на минатиот век. Неџма, осумнаесетгодишна студентка со страст за моден дизајн одбива да дозволи трагичните настани од Алжирската граѓанска војна да ја попречат во секојдневниот живот и ноќните излегувања со нејзината другарка Васила...
ДЕВА

ДЕВА

DEVA
Petra Szоcs

Во малото романско гратче Дева, Като, тинејџерка што живее во сиропиталиште, ја удира струја додека си ја суши косата. Оваа навидум банална случка сосема ги менува нештата околу неа...
ПОЛУСЕСТРА

ПОЛУСЕСТРА

HALFSISTER
Damjan Kozole

„Полусестра“ е приказна за две отуѓени полусестри од крајбрежниот град Изола, кои по долги години без гледање и комуникација, околностите ќе ги принудат да делат мал стан во Љубљана.
СТАКЛО

СТАКЛО

GLASS
Amalia Ramirez

По ненадејната смрт на нејзиниот татко, Миа треба да исполни ветување и се обидува да засвири на шишиња полни со вода...
ВИСТИНАТА

ВИСТИНАТА

THE TRUTH
Hirokazu Kore-eda

Фабиен е француска филмска ѕвезда. Таа владее меѓу мажите што ја обожуваат и ѝ се восхитуваат. Кога ги објавува своите мемоари, ќерка ѝ Лумир се враќа од Њујорк во Париз со нејзиниот сопруг и детенцето...
ЈОВ

ЈОВ

JOV
Aleksandar Andonoski

Откако полека ја губи битката со брановите сред отворено море, Јов се сеќава на секвенци од минатото што од корен го изместиле неговиот живот...
ОРАЈ

ОРАЈ

ORAY
Mehmet Akif Buyukataley

Орај се труди да биде подобар човек, но го измачува мрачното минато. Сонот да биде добар муслиман и совршен татко одеднаш се руши по една кавга со сопругата. Орај оди во Келн, каде што се обидува одново да си го изгради животот во нова муслиманска заедница...
МОНТИ ПАЈТОН ВО ЖИВО ОД ХОЛИВУД БОУЛ

МОНТИ ПАЈТОН ВО ЖИВО ОД ХОЛИВУД БОУЛ

MONTY PYTHON LIVE AT THE HOLLYWOOD BOWL
Terry Hughes, Ian MacNaughton

На сцената на амфитеатарот Холивуд Бол, британската трупа изведува стари и нови скечеви, како и песни. Исто така се додадени и два кратки филма од специјалното издание на „Летечкиот циркус на Монти Пајтон“...