ОБИД ЗА СРЕЌНА ПРИКАЗНА

ОБИД ЗА СРЕЌНА ПРИКАЗНА

ноември 15, 2018
во Категорија: 15.11. (четврток), cinedays2018, Кратки филмови: Македонија
4098 16
ОБИД ЗА СРЕЌНА ПРИКАЗНА

AN ATTEMPT FOR A HAPPY STORY
Режија / Director: Lavinija Sofronievska

15. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 17’
Држава / Country: Македонија / Macedonia
Јазик / Language: Македонски / Macedonian

Режија / Director: Lavinija Sofronievska
Сценарио / Writers: Lavinija Sofronievska
Продуцент / Produced by: Lazar Sekulovski, Ivana Shekutkoska
Музика / Music by: Goran Trajkoski, Luka Georgiev
Продукција / Production Company: FDU-Skopje, Strymon Film, Fx3x
Кинематографер / Cinematography by: Dario Sekulovski
Монтажа / Film Editing by: Martin Ivanov, Sahko Poter Micevski
Улоги / Cast: Tamara Ristoska, Filip Trajkovikj, Vesna Todorovska, Jana Nikodinovska, Kristina Lelovac, Igor Angelov, Matea Jankovska, David Krstik

Филмот ја раскажува историјата на љубовта и болката низ животот на двете сестри, Ангела и Михаела. Нивните стравови, надежи и планови растат и се уриваат низ годините. Денес, едноставноста и наивноста на детството се неповратно изгубени во „суровиот“ свет на возрасните.