НЕВЕРОЈАТНАТА ПРИКАЗНА НА ЏИНОВСКАТА КРУШКА

НЕВЕРОЈАТНАТА ПРИКАЗНА НА ЏИНОВСКАТА КРУШКА

ноември 17, 2018
во Категорија: 17.11. (сабота), cinedays2018, Детска програма
4009 13
НЕВЕРОЈАТНАТА ПРИКАЗНА НА ЏИНОВСКАТА КРУШКА

THE INCREDIBLE STORY OF THE GIANT PEAR
DEN UTROLIGE HISTORIE OM DEN KÆMPESTORE PÆRE

Philip Einstein Lipski, Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam

17. 11. | 13:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 79’
Режија / Director: Philip Einstein Lipski, Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam

Животот во Солби е убав и мирен додека еден ден Мичо и Себастијан не најдат порака во едно шише на пристаништето. Шишето е од исчезнатиот градоначалник на Солби со порака дека се наоѓа на мистериозен остров и дека дошол до огромно откритие. Сега тие мора да тргнат на опасно патување за да го спасат градоначалникот и да го вратат дома, а притоа ќе откријат нешто што ќе му донесе огромно задоволство на градот Солби – џиновска крушка.
* Превод на македонски јазик