НЕПОЖЕЛЕН

НЕПОЖЕЛЕН

ноември 16, 2017
во Категорија: 16.11. (четврток), cinedays2017, СинеБалкан
2332 10
НЕПОЖЕЛЕН

T’PADASHTUN
UNWANTED
Edon Rizvanolli

16. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 85’
Држава / Country: Косово, Холандија / Kosovo, Netherlands
Јазик / Language: Албански, холандски / Albanian, Dutch

Режија / Director: Edon Rizvanolli
Сценарио / Writers: Edon Rizvanolli
Продуцент / Produced by: Edon Rizvanolli
Продукција / Production Company: Asfaltfilms
Кинематограф / Cinematography by: Danny Noordanus
Монтажа / Film Editing by: Edon Rizvanolli
Улоги / Cast: Adriana Matoshi, Jason de Ridder, Niki Verkaar, Hugo Koolschijn, Celia Nufaar, Besnik Krapi

Тинејџерот Албан живее во Амстердам со неговата мајка Жана, која побегнала од Косово за време на војната на Балканот. Кога тој започнува врска со чувствителната Ана, ниту еден од нив не е свесен дека на виделина ќе излезат сите нерешени неправди од минатото. Ова проникливо и зрело филмско деби на косовскиот режисер нѐ потсетува колку може да бидат тешки простувањето и помирувањето.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Karlovy Vary International Film Festival; Prifilmfest – Prishtina International Film Festival; Nederlands Film Festival