НЕОНСКИ СРЦА

11-11-2019
in Category: МК Кратки
НЕОНСКИ СРЦА

НЕОНСКИ СРЦА

NEON HEARTS

Ana Jakimska


11.11. 19:00 кино Фросина
Држава / Country: Северна Македонија / North Macedonia
Јазик / Language: Македонски / Macedonian
Времетраење / Runtime: 16’

 

Режија / Director:
Ana Jakimska
Сценарио / Writers:
Ana Jakimska, Diana Voinea
Кинематографер /
Cinematography by:
Aleksandar Risteski
Монтажа / Film Editing by:
Gorjan Atanasov
Улоги / Cast:
Jordan Simonov, Gordana Endrovska, Simeon Moni Damevski, Gezim Zherka
Продуцент / Produced by:
Lazar Sekulovski, Petar Antevski
Музика / Music by:
Matej Merlic
Продукција / Production Company:
FDA Skopje

 


Петар е средовечен возач на камион, кој поминува многу време на пат, далеку од дома и семејството. На патот, каде што никој не го познава, тој е слободен да биде тоа што е и да живее како што сака, без осудувања. Но, една ноќ кога се враќа од тура во Букурешт, дознава дека син му исчезнал. Решен е да го најде и да го врати, без разлика на последиците.