НЕ ДОПИРАЈ МЕ

НЕ ДОПИРАЈ МЕ

ноември 13, 2018
во Категорија: 13.11. (вторник), cinedays2018, Официјална Селекција
4074 13
НЕ ДОПИРАЈ МЕ

TOUCH ME NOT
Adina Pintilie

13. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 125′
Држава / Country: Романија, Германија, Чешка, Бугарија, Франција / Romania, Germany, Czech Republic, Bulgaria, France
Јазик / Language: Англиски, германски / English, German
Премиера / Release Date: 22 февруари 2018 (Германија) / 22 February 2018 (Germany) – Berlin International Film Festival

Режија / Director: Adina Pintilie
Сценарио / Writers: Adina Pintilie
Продуцент / Produced by: Adina Pintilie, Bianca Oana, Philippe Avril
Музика / Music by: Ivo Paunov
Продукција / Production Company: Manekino Film, 4 Proof Film, Agitprop
Кинематографер / Cinematography by: George Chiper
Монтажа / Film Editing by: Adina Pintilie
Улоги / Cast: Laura Benson, Tomas Lemarquis, Christian Bayerlein, Grit Uhlemann, Hanna Hofmann, Seani Love, Irmena Chichikova, Dirk Lange

Една режисерка, заедно со нејзините ликови, влегува во личен истражувачки проект за интимноста. На граница помеѓу реалност и фикција, „Не допирај ме“ ги следи емотивните патувања на Лаура, Томас и Кристијан, нудејќи длабоко емпатичен поглед во нивните животи.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Berlin International Film Festival – Golden Berlin Bear, Best First Feature Award (Adina Pintilie, Bianca Oana, Philippe Avril);
Moscow International Film Festival; Istanbul International Film Festival; Sydney Film Festival; Toronto International Film Festival; London Film Festival