НАСОКИ

НАСОКИ

ноември 11, 2017
во Категорија: 11.11. (сабота), 12.11. (недела), CINEDAYS+, cinedays2017
2387 9
НАСОКИ

POSOKI
DIRECTIONS

Stephan Komandarev

11. 11. | 20:00 | кино Милениум

12. 11. | 17:30 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 103’
Држава / Country: Бугарија, Македонија, Германија / Bulgaria, Macedonia, Germany
Јазик / Language: Бугарски / Bulgarian

Режија / Director: Stephan Komandarev
Сценарио / Writers: Stephan Komandarev, Simeon Ventsislavov
Продуцент / Produced by: Vladimir Atanasov, Torsten Bonhoff, Stephan Komandarev, Angela Nestorovska, Katya Trichkova, Vera Weit, Stelios Ziannis
Продукција / Production Company: Argo Film, Aktis Film Production, Sektor Film Skopje, Digital Images
Кинематограф / Cinematography by: Vesselin Hristov
Монтажа / Film Editing by: Nina Altiparmakova
Улоги / Cast: Vasil Banov, Ivan Barnev, Assen Blatechki, Stefan Denolybov, Dobrin Dosev, Gerasim Georgiev, Troyan Gogov, Borislava Stratieva

Современа драма чие дејство се одвива во рамките на 24 часа, каде што во шест такси возила се испреплетуваат судбините на група луѓе – херои од сегашната балканска реалност. Во тоа деноноќие сме сведоци на некои од реалните проблеми, па дури и апсурди на денешното општество на овие простори. Преку очите на таксистите и клиентите низ улиците, полека ја насетуваме шареноликоста на секојдневието, дури и со неговите најтемни нијанси. Поединечните приказни се обединети со една смрт, која сепак ќе даде шанса за нов живот.

Фестивали и награди / Festivals and awards:

Cannes Film Festival; Toronto International Film Festival; Hamburg Film Festival