НАЛЕПНИЦА

14-11-2019
in Category: МК Кратки
НАЛЕПНИЦА

НАЛЕПНИЦА

STICKER

Georgi M. Unkovski


14.11. 19:00 кино Фросина
Држава / Country: Северна Македонија / North Macedonia
Јазик / Language: Македонски / Macedonian
Времетраење / Runtime: 19’

 

Режија / Director:
Georgi M. Unkovski
Сценарио / Writers:
Georgi M. Unkovski
Кинематографер /
Cinematography by:
Naum Doksevski
Монтажа / Film Editing by:
Martin Ivanov
Улоги / Cast:
Sashko Kocev, Sonja Stamboldzioska, Moni Damevski, Ljupcho Todorovski – Upa, Xhevdet Jashari, Dimitrija Doksevski, Kalina Dimitrovska, Anastasija Anevska
Продуцент / Produced by:
Marija Dimitrova, Goran Acevski
Продукција / Production Company:
Cinema Futura

 


По неуспешниот обид да ја обнови својата сообраќајна дозвола, 37-годишниот Дејан во очаен обид да остане релевантен во животот на својата ќерка, запаѓа во серија бирократски стапици, кои му го менуваат животот засекогаш.