НАДВОР

НАДВОР

ноември 16, 2017
во Категорија: 16.11. (четврток), cinedays2017, Официјална Селекција
2357 8
НАДВОР

OUT
György Kristóf

16. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 88’
Држава / Country: Словачка, Франција, Унгарија, Чешка / Slovakia, France, Hungary, Czech Republic
Јазик / Language: Словачки, унгарски, летонски / Slovak, Hungarian, Latvian

Режија / Director: György Kristóf
Сценарио / Writers: György Kristóf, Eszter Horváth, Gábor Papp
Продуцент / Produced by: Ferenc Pusztai, Marek Urban
Музика / Music by: Miroslav Tóth
Продукција / Production Company: Sentimentalfilm
Кинематограф / Cinematography by: Gergely Pohárnok
Монтажа / Film Editing by: Adam Brothánek
Улоги / Cast: Sándor Terhes, Éva Bandor, Judit Bárdos, Ieva Nordele, Guna Zarina, Viktor Nemets, Ieva Aleksandrova-Eklone, Tibor Gáspár

Откако Агостон, средовечен инженер, ќе ја загуби работата во електраната, тргнува да талка низ Источна Европа со очајна надеж да најде работа како рибар. Како што патувањето го носи сѐ подлабоко и подлабоко во бизарни случки, по пат запознавајќи пријателски, но и непријателски настроени луѓе, сите негови надежи и соништа полека почнуваат да се рушат.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Cannes Film Festival; Zurich Film Festival, CPH PIX