МРТВИТЕ НЕ УМИРААТ

12-11-2019
in Category: Гала премиери
МРТВИТЕ НЕ УМИРААТ

МРТВИТЕ НЕ УМИРААТ

THE DEAD DON’T DIE

Jim Jarmusch


12.11. 20:00 кино Милениум    |    R  13.11. 17:30 кино Милениум
Држава / Country: САД, Шведска / USA, Sweden
Јазик / Language: Англиски / English
Времетраење / Runtime: 104’
Премиера / Release Date:
14 May 2019 (Франција / France) – Cannes Film Festival

 

Режија / Director:
Jim Jarmusch
Сценарио / Writers:
Jim Jarmusch
Кинематографер /
Cinematography by:
Frederick Elmes
Монтажа / Film Editing by:
Affonso Goncalves
Улоги / Cast:
Bill Murray, Adam Driver, Tom Waits, Chloe Sevigny, Steve Buscemi, Danny Glover, Iggy Pop, Tilda Swinton, Selena Gomez
Продуцент / Produced by:
Joshua Astrachan, Carter Logan
Музика / Music by:
SQURL (aka Jim Jarmusch & Chris Logan)
Продукција / Production Company:
Animal Kingdom

 


Нешто не е во ред во заспаното гратче Центервил. Месечината е огромна и спуштена многу ниско, часовите на денот стануваат непредвидливи, а животните почнуваат да покажуваат необично однесување. Вестите од градот се страшни и научниците се загрижени, но никој не ја предвидува најчудната и најопасна реперкусија што наскоро ќе почне да го вознемирува Центервил: мртвите стануваат од гробовите и почнуваат да се хранат со живите, а граѓаните се принудени да се борат за да преживеат.


Фестивали и награди / Festivals and awards:
Cannes Film Festival, Karlovy Vary International Film Festival, Edinburgh International Film Festival, Overlook Film Festival, Seattle International Film Festival, Sydney Film Festival, Odesa International Film Festival, Rue Morgue’s Cinemacabre, VIFF Rupture, Anteo Palazzo del Cinema, Milan, IF Istanbul Independent Film Festival