МОРЕ ОД ЖИТО

МОРЕ ОД ЖИТО

ноември 10, 2018
во Категорија: 10.11. (сабота), cinedays2018, Eye on films
3878 13
МОРЕ ОД ЖИТО

FRECKLES
MARE DI GRANO

Fabrizio Guarducci

10. 11. | 20:00 | Џебно кино

Времетраење / Runtime: 81’
Држава / Country: Италија / Italy
Режија / Director: Fabrizio Guarducci

Осумгодишниот Адам се качува по брда и се спушта по долини во околината на Тоскана, додека не стигне до едно мало гратче во близина на Сиена. Таму ги запознава Аријана и Мартино, кои ќе го придружуваат во неговата авантура и заедно ќе отпатуваат до морето, местото каде што Адам се надева дека ќе ги најде своите родители. Трите деца, заедно со патката Пина, неразделното милениче на Мартино, ќе ги одведат гледачите на едно авантуристичко патување полно со емоции, во кое протагонистите ги преживуваат народните приказни од нивното детство.