МОНТИ ПАЈТОН ВО ЖИВО ОД ХОЛИВУД БОУЛ

10-11-2019
in Category: Monty Python
МОНТИ ПАЈТОН ВО ЖИВО ОД ХОЛИВУД БОУЛ

МОНТИ ПАЈТОН ВО ЖИВО ОД ХОЛИВУД БОУЛ

MONTY PYTHON LIVE AT THE HOLLYWOOD BOWL

Terry Hughes, Ian MacNaughton


10.11. 20:00 Џебно кино
Држава / Country: Велика Британија, САД / United Kingdom, USA
Јазик / Language: Англиски / English
Времетраење / Runtime: 77’
Премиера / Release Date:
25 June 1982 (САД / USA)

 

Режија / Director:
Terry Hughes, Ian MacNaughton
Сценарио / Writers:
Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, Tim Brooke-Taylor, Marty Feldman, Angus James, David Lipscomb
Монтажа / Film Editing by:
Julian Doyle, Jimmy B. Frazier
Улоги / Cast:
Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, Carol Cleveland, Neil Innes
Продуцент / Produced by:
Terry Hughes
Музика / Music by:
Ray Cooper, John Du Prez, Terry Gilliam, Eric Idle, Neil Innes, Terry Jones, Michael Palin, Fred Tomlinson
Продукција / Production Company:
Columbia Pictures, HandMade Films

 


На сцената на амфитеатарот Холивуд Бол, британската трупа изведува стари и нови скечеви, како и песни. Исто така се додадени и два кратки филма од специјалното издание на „Летечкиот циркус на Монти Пајтон“ од 1972 година. Низата скечеви и песни претставуваат пародии на сосема секојдневни теми, како музички нумери, познати бајки, филозофи, конверзации и машкост. Настапите ги вклучуваат „Последната вечера“, „Смешни олимписки игри“, „Мртвиот бискуп“, „Песната на дрвосечачот“ и „Четворица Јоркширци“.