МЛАДЕШКА ОСАМЕНОСТ

МЛАДЕШКА ОСАМЕНОСТ

ноември 9, 2018
во Категорија: 9.11. (петок), cinedays2018, Eye on films
3905 13
МЛАДЕШКА ОСАМЕНОСТ

YOUNG SOLITUDE
PREMIÈRES SOLITUDES

Claire Simon

9. 11. | 20:00 | Џебно кино

Времетраење / Runtime: 100’
Држава / Country: Франција / France
Режија / Director: Claire Simon

Клер Симон ни прикажува еден важен период од животот на секој човек, од 16 до 18 години. Сместени во едно париско предградие во средно училиште (за оние што се доволно среќни воопшто да одат на училиште), тинејџерки разговараат по и за време на часовите, седнати во школските ходници или надвор на некоја клупа, гледајќи во градот под нив. Клер Симот поставува кинематографски дијалог со тинејџерките, кои зборуваат за нивниот личен живот, за нивните семејства, но и за страстите и осаменоста.