МИРАИ

10-11-2019
in Category: Детска програма
МИРАИ

МИРАИ

MIRAI

Mamoru Hosoda


10.11. 11:00 кино Фросина
Држава / Country: Јапонија / Japan
Режија / Director: Mamoru Hosoda
Времетраење / Runtime: 98’

Филмот го следи четиригодишниот Кун, кој се обидува да се справи со пристигнувањето на новиот член во семејството, сестричката Мираи. Мистериозната градина во нивниот двор станува порта, која му овозможува на момчето да патува назад во времето каде што ќе се сретне со својата мајка како мало девојче и неговиот прадедо како млад човек. Овие фантастични авантури ќе му помогнат на момчето да го смени мислењето и да стане големиот брат, кој неговата сестра го заслужува.