MARKO BRECELJ

MARKO BRECELJ

ноември 14, 2017
во Категорија: 14.11. (вторник), cinedays2017, cinEmusic
1444 0
MARKO BRECELJ
14. 11. | 22:30 | МКЦ
Марко Брецељ јавноста го помни како некогашен фронтмен на словенечката авант-рок група БУЛДОЖЕР која ја напушти пред 30тина години.
Денес Брецељ е кантавтор, го води мултимедијалниот центар „Koperground” во Копер.
Легендарен автор, кој со својата долгогодишна активистичка работа, возбудливите настапи и „мекотерористички“ акции остана доследен и ценет на територијата на целата бивша држава.
После премиерата на неговиот филм, Брецељ ќе се претстави со перформанс насловен „Копје во Скопје“.
Влез слободен.