МАЛИНА

МАЛИНА

ноември 13, 2018
во Категорија: 13.11. (вторник), cinedays2018, Кратки филмови: Македонија
4204 14
МАЛИНА

RASPBERRY
Режија / Director: Anastasija Lazarova

13. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 14’
Држава / Country: Македонија / Macedonia
Јазик / Language: Македонски / Macedonian

Режија / Director: Anastasija Lazarova
Сценарио / Writers: Anastasija Lazarova
Продуцент / Produced by: Nikola Madić
Музика / Music by: Damjan Lazarov
Продукција / Production Company: Monolit Film
Кинематографер / Cinematography by: Naum Doksevski
Монтажа / Film Editing by: Vladimir Pavlovski
Улоги / Cast: Sara Klimoska, Ivana Pavlaković, Stefan Spasov, Bojan Kirkovski, Amernis Jovanovska-Nokshikji

Андреа е сама дома. Дона ја убедува да одат на забавата на која ќе биде Виктор, нејзината симпатија. Во клубот го гледаат Виктор со друга девојка и со брат ѝ на Андреа. Кога Дона ќе побара Андреа да дознае од брат ѝ која е девојката, нивното пријателство доживува пресврт.