МАГНОЛИЈА

МАГНОЛИЈА

ноември 9, 2018
во Категорија: 9.11. (петок), cinedays2018, Кратки филмови: Македонија
4081 18
МАГНОЛИЈА

MAGNOLIA
Ana Opacic

09. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 19’
Држава / Country: Македонија, Хрватска / Macedonia, Croatia
Јазик / Language: Македонски / Macedonian

Режија / Director: Ana Opacic
Сценарио / Writers: Ana Opacic
Продуцент / Produced by: Slobodan Trajkoski
Продукција / Production Company: Peak Production
Кинематографер / Cinematography by: Lulzim Luigji Bejta
Монтажа / Film Editing by: Marjan Gavrilovski
Улоги / Cast: Iskra Veterova, Senko Velinov, Nikola Stefanov

Под симболиката на насловот „Магнолија“ (Магнолија грандифлора) – украсно дрво со големи цветови, гледачот полека го открива животот на средовечната професорка по литературата, во едно доцно летно попладне, растргната помеѓу минатото и сегашноста во кои сè уште не нашла место за себе. Но, еден телефонски повик ќе ја прекине нејзината вегетација, оптоварена со секојдневната работа и сеќавањата што ја прогонуваат.