КРАДЦИ

КРАДЦИ

ноември 13, 2018
во Категорија: 13.11. (вторник), 14.11. (среда), cinedays2018, Гала Премиера
4230 14
КРАДЦИ

SHOPLIFTERS
MANBIKI KAZOKU

Hirokazu Kore-eda

13. 11. | 20:00 | кино Милениум
14. 11. | 17:30 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 121’
Држава / Country: Јапонија / Japan
Јазик / Language: Јапонски / Japanese
Премиера / Release Date: 13 мај 2018 (Франција) / 13 May 2018 (France) – Cannes Film Festival

Режија / Director: Hirokazu Kore-eda
Сценарио / Writers: Hirokazu Kore-eda
Продуцент / Produced by: Matsuzaki Kaoru, Yose Akihiko, Taguchi Hijiri
Музика / Music by: Haruomi Hosono
Продукција / Production Company: AOI Promotion, GAGA, Fuji Television Network
Кинематограф/ Cinematography by: Ryûto Kondô
Монтажа / Film Editing by: Hirokazu Kore-eda
Улоги / Cast: Lily Franky, Sakura Ando, Mayu Matsuoka, Kairi Jyo, Miyu Sasaki, Kirin Kiki, Naoto Ogata, Yoko Moriguchi, Yuki Yamada, Moemi Katayama, Kengo Kora, Chizuru Ikewaki

По една од нивните редовни кражби, Осаму и неговиот син наоѓаат мало девојче на студот. На почетокот неволна да го вдоми девојчето, жената на Осаму се согласува да се грижи за неа откако дознава со какви проблеми е соочена. И покрај тоа што семејството е сиромашно и едвај заработува доволно за живот преку ситен криминал, се чини дека живеат среќно, додека еден неочекуван инцидент не открие скриени тајни, тестирајќи ја врската што ги обединува…

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Cannes Film Festival – Palme d’Or (Hirokazu Koreeda);
International Cinephile Society Awards – Prix du Jury – ICS Cannes Award (Hirokazu Koreeda);
Munich International Film Festival – Best International Film – ARRI/OSRAM Award;
San Sebastián Film Festival