КОГА НЀ НЕМА

КОГА НЀ НЕМА

ноември 12, 2018
во Категорија: 12.11. (понеделник), cinedays2018, Кратки филмови: Македонија
4126 14
КОГА НЀ НЕМА

WHEN WE ARE GONE
Режија / Director: Stefan Palitov

12. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 19’
Држава / Country: Македонија / Macedonia
Јазик / Language: Македонски / Macedonian

Режија / Director: Stefan Palitov
Сценарио / Writers: Stefan Palitov
Продуцент / Produced by: Blazhe Dulev
Музика / Music by: Zlatko Strovjanovski
Продукција / Production Company: Quasar Films
Кинематографер / Cinematography by: Vladimir Dimoski
Монтажа / Film Editing by: Tanja Ribarska
Улоги / Cast: Ognen Drangovski, Jana Nikodinovska, Amernis Nokshikji Jovanovska

Што се случува кога неочекувана смрт ќе потресе едно хармонично и креативно семејство?
Кога нѐ нема, се мачат оние што останале по нас.
Ова е приказна за семејството во кое таткото Борис и неговата ќеркичка Сара треба да се справат со смртта на нивната сопруга и мајка. Тие мора да си ја исполнат улогата во новата ситуација и да продолжат со нивните животи.