КАМЕНА ГРАДИНА

09-11-2019
in Category: МК Кратки
КАМЕНА ГРАДИНА

КАМЕНА ГРАДИНА

GARDEN OF STONE

Darijan Pejovski


9.11. 21:00 кино Фросина
Држава / Country: Северна Македонија / North Macedonia
Јазик / Language: Македонски / Macedonian
Времетраење / Runtime: 13’

 

Режија / Director:
Darijan Pejovski
Сценарио / Writers:
Darijan Pejovski
Кинематографер /
Cinematography by:
Dejan Dimeski
Монтажа / Film Editing by:
Dejan Smileski
Продуцент / Produced by:
Dimitar Minov, Kristijan Burovski, Tomi Salkovski
Продукција / Production Company:
Crna Machka

 


„Камена градина“ е краток, експериментален, документарен филм, посветен на Старата скопска чаршија. Во едно деноноќие, преку неколку занаетчии, го следиме нивното секојдневие, разноликоста на културите и богатата историја, на единственото место во градот Скопје, кое низ вековите го задржало својот автентичен изглед.