ЈОВАНА ЃОРЃИОВСКА

ЈОВАНА ЃОРЃИОВСКА

ноември 1, 2018
во Категорија: cinedays2018, Жири на Филмска критика
2027 0
ЈОВАНА ЃОРЃИОВСКА

Јована Ѓорѓиовска е магистер по социјална и развојна психологија на Универзитетот на Кембриџ. Има долгогодишно истражувачко искуство на теми како емоционална интелигенција, финансиска писменост, младинска емиграција и ЛГБТИ права. Од 2013 до 2017 пишува рецензии за филмски и театарски дела за Радио МОФ. Во 2018, ја ко-основа платформата Гледај.мк посветена на филмска и театарска критика. Гледај.мк активно работи на развој на критичката мисла во областа на културата.