ЈОВ

10-11-2019
in Category: МК Кратки
ЈОВ

ЈОВ

JOV

Aleksandar Andonoski


10.11. 21:00 кино Фросина
Држава / Country: Северна Македонија / North Macedonia
Јазик / Language: Македонски / Macedonian
Времетраење / Runtime: 22’

 

Режија / Director:
Aleksandar Andonoski
Сценарио / Writers:
Aleksandar Andonoski, Olivera Andonoska
Кинематографер /
Cinematography by:
Toni Kocev
Монтажа / Film Editing by:
Mile Petkovski
Улоги / Cast:
Dimitar Gjorgjievski, Marija Spirkoska-Ilijeska, Ilija Volceski
Продуцент / Produced by:
Mile Petkovski, Aleksandar Andonoski
Музика / Music by:
Tomce Temelkoski
Продукција / Production Company:
VSP produkcija

 


Откако полека ја губи битката со брановите сред отворено море, Јов се сеќава на секвенци од минатото што од корен го изместиле неговиот живот – загубата на нероденото дете, отуѓувањето на саканата жена, губењето на самиот себеси. Тој е беспомошен, обземен од очај, од неможноста да ѝ помогне на својата сопруга, од својата немоќ да најде утеха и да си прости.