ЈАС НЕ СУМ ИГОР

14-11-2019
in Category: МК Кратки
ЈАС НЕ СУМ ИГОР

ЈАС НЕ СУМ ИГОР

I AM NOT IGOR

Sergej Gjeorgiev


14.11. 23:00 кино Фросина
Држава / Country: Северна Македонија / North Macedonia
Јазик / Language: Македонски / Macedonian
Времетраење / Runtime: 20’

 

Режија / Director:
Sergej Gjeorgiev
Сценарио / Writers:
Sergej Gjeorgiev
Кинематографер /
Cinematography by:
Petar Kociski
Монтажа / Film Editing by:
Radovan Petrovic
Улоги / Cast:
Stefan Spasov, Tomislav Davidovski, Martin Mingovski, Chedomir Mitevski, Marija Novak, Dragan Dovlev, Eljesa Kaso, Dushica Treneva
Продуцент / Produced by:
Dejan Dimeski, Kornelija Ristovska
Музика / Music by:
Adi Imeri, Dino Imeri
Продукција / Production Company:
Kontrast Film

 


Четворица млади членови на навивачката група „Комити“ решаваат да направат вооружен грабеж во локалната продавница, бидејќи не можат да поднесат уште еден Албанец во нивното маало. За време на нивната акција, Игор наидува на информација многу пострашна од пиштолот во својата рака. Информација што ќе мора да ја скрие дури и од најдобрите другари.