ЈАНЕ СПАСИЌ

ЈАНЕ СПАСИЌ

ноември 1, 2018
во Категорија: cinedays2018, Жири на студентска програма
1959 0
ЈАНЕ СПАСИЌ

Јане Спасиќ има завршени магистерски студии на ФАМУ во Прага. Претходно има дипломирано и магистрирано театарска режија. Има неколку успешни професионални настапи пред 2013 г. кога е примен на ФАМУ, во областа на филм и тв-режија каде што има напишано и режирано неколку краткометражни филма. Неговите студентски филмови „Лимбо“, „Сценариото“ и „Живот“ имаат играно на повеќе филмски фестивали, меѓу кои и Браќа Манаки, CINEDAYS, ДримОн, ФамуФест, итн. Активен е и во филмската и во театарската индустрија.