ЛОВЦИ НА ВЕШТЕРКИ

ЛОВЦИ НА ВЕШТЕРКИ

ноември 10, 2018
во Категорија: 10.11. (сабота), 18.11. (недела), cinedays2018, Детска програма
4010 13
ЛОВЦИ НА ВЕШТЕРКИ

THE WITCH HUNTERS
ZLOGONJE

Raško Miljković

10. 11. | 11:00 | кино Фросина
18. 11. | 13:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 90’
Режија / Director: Raško Miljković

Десетгодишниот Јован е роден со церебрална парализа. Срамежлив, без самодоверба и пријатели, честопати бега во својата фантазија на место каде што тој е суперхерој што се бори против злото и не е ограничен од сопственото тело. Светот му се менува кога во одделението доаѓа ново девојче. Милица, која речиси ништо не ја плаши, одбира да седне до Јован и веднаш му задава задача да ѝ помогне да го ослободи татко ѝ од неговата девојка, за којашто е убедена дека е вештерка што го маѓепсала.
* Превод на македонски јазик