И ПОКРАЈ МАГЛАТА

09-11-2019
in Category: МК во ЕУ
И ПОКРАЈ МАГЛАТА

И ПОКРАЈ МАГЛАТА

DESPITE THE FOG
NONOSTANTE LA NEBBIA

Goran Paskaljevic


9.11. 19:00 кино Фросина
Држава / Country: Италија, Северна Македонија, Србија, Франција / Italy, North Macedonia, Serbia, France
Јазик / Language: Италијански / Italian
Времетраење / Runtime: 100’
Премиера / Release Date:
19 November (Шпанија / Spain) – Valladolid International Film Festival

 

Режија / Director:
Goran Paskaljevic
Сценарио / Writers:
Goran Paskaljevic, Filip David, Marco Alessi
Кинематографер /
Cinematography by:
Milan Spasic
Монтажа / Film Editing by:
Uros Timotijevic
Улоги / Cast:
Donatella Finocchiaro, Giorgio Tirabassi, Francesco Acquaroli, Ali Mousa Sarhan, Anna Galiena, Luigi Diberti, Francesca Cutolo
Продуцент / Produced by:
Amedeo Letizia, Mariella Li Sacchi, Simona Banchi, Goran Paskaljevic, Vladimir Anastasov, Angela Nestorovska, Angelo Laudisa (co-producers)
Музика / Music by:
Vlatko Stefanovski
Продукција / Production Company:
Cinemusa, Nova Film, Rosebud Entertainment Pictures, Sektor Film

 


Една дождлива вечер, Паоло, сопственик на ресторан во мало гратче во близина на Рим, се враќа дома од работа. По пат среќава дете стуткано на студот на автобуска станица и решава да го земе дома. Детето се вика Мохамед и е бегалец, напуштено дете, кое ги загубило родителите за време на патувањето до Италија на гумен чамец. Присуството на детето ја вознемирува неговата сопруга Викторија, која на почетокот е несигурна и се колеба, но сепак се согласува детето да преноќи кај нив. По некое време, се премислува и решава да го задржи Мохамед и покрај мислењето на сите останати.


Фестивали и награди / Festivals and awards:
CINEDAYS Festival of European film, Valladolid International Film Festival