ХОТЕЛ ГАГАРИН

ХОТЕЛ ГАГАРИН

ноември 9, 2018
во Категорија: 9.11. (петок), cinedays2018, Специјална проекција
4145 13
ХОТЕЛ ГАГАРИН

HOTEL GAGARIN
Simone Spada

9. 11. | 17:00 | Џебно кино

Времетраење / Runtime: 94’
Држава / Country: Италија / Italy
Јазик / Language: Италијански / Italian
Премиера / Release Date: 24 мај 2018 (Италија) / 24 May 2018 (Italy)

Режија / Director: Simone Spada
Сценарио / Writers:
Lorenzo Rossi Espagnet, Simone Spada
Продуцент / Produced by:
Marco Belardi
Музика / Music by: Maurizio Filardo
Продукција / Production Company: Lotus Productions, Leone Film Group, Rai Cinema
Кинематографер / Cinematography by: Maurizio Calvesi
Монтажа / Film Editing by: Clelio Benevento
Улоги / Cast:
Claudio Amendola, Luca Argentero, Giuseppe Battiston, Barbora Bobulova, Silvia D’Amico, Katsiaryna Shulha, Philippe Leroy

Петмина Италијанци без скршена пара што ја чекаат својата голема шанса се испратени да снимат филм во Ерменија. Но, кога ќе пристигнат таму, избувнува војна и нивниот нечесен продуцент исчезнува со парите. Додека седат напуштени во хотелот „Гагарин“, длабоко во шумата и затрупан под снег, наоѓаат оригинална и неочекувана можност за незаборавна среќа.

Фестивали и награди / Festivals and Awards:
Italian National Syndicate of Film Journalists (Nominee – Best Producer)