ХАОТИЧНИОТ ЖИВОТ НА НАДА КАДИЌ

ХАОТИЧНИОТ ЖИВОТ НА НАДА КАДИЌ

ноември 16, 2018
во Категорија: 16.11. (петок), cinedays2018, СинеБалкан
4070 13
ХАОТИЧНИОТ ЖИВОТ НА НАДА КАДИЌ

THE CHAOTIC LIFE OF NADA KADIĆ
KAOTIČNI ŽIVOT NADE KADIĆ

Marta Hernaiz Pidal

16. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 85’
Држава / Country: Мексико, Босна и Херцеговина / Mexico, Bosnia and Herzegovina
Јазик / Language: Босански / Bosnian
Премиера / Release Date:19 февруари 2018 (Германија) / 19 February 2018 (Germany) – Berlin International Film Festival

Режија / Director: Marta Hernaiz Pidal
Сценарио / Writers:
Marta Hernaiz Pidal, Aida Hadžibegović – Đombić
Продуцент / Produced by:
Marta Hernaiz Pidal, Alen Ljubunčić
Музика / Music by:
Jorge Bolado
Продукција / Production Company:
Cine Vendaval
Кинематографер / Cinematography by:
Jorge Bolado
Монтажа / Film Editing by:
Marta Hernaiz Pidal
Улоги / Cast:
Aida Hadžibegović – Đombić, Hava Đombić

Изгубена, неспособна да го заврши тоа што ќе го почне, секогаш правејќи илјада работи истовремено, но со силна желба да излезе од својата рутина и да си го промени животот. Нада, самохрана мајка, која само што сфаќа дека ќерка ѝ има аутистичен спектар на нарушувања, ќе започне патување кон нејзиниот роден град за да се соочи со нејзиното минато и да ја прифати нејзината нова реалност.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Berlin International Film Festival