ХАКЕР

09-11-2019
in Category: Програма за млади
ХАКЕР

ХАКЕР

HACKER

Poul Berg


9.11. 13:00 кино Фросина

* Пред проекцијата, на оваа тема ќе се одржи работилницата „Темната страна на дигиталната технологија“


Држава / Country: Данска / Denmark
Режија / Director: Poul Berg
Времетраење / Runtime: 97’

Филмот раскажува за тринаесетгодишниот талентиран хакер Бенјамин, кој открива дека мајка му не починала во сообраќајна несреќа пред години, како што му било кажано. Трагата посочува кон високи службеници во Данската тајна служба, па Бенјамин заедно со неговата нова другарка Савана тргнува на стресна потрага да ја дознае вистината за исчезнувањето на неговата мајка.