ГУЛАБОТ

ГУЛАБОТ

ноември 13, 2018
во Категорија: 13.11. (вторник), cinedays2018, Eye on films
3978 13
ГУЛАБОТ

THE PIGEON
GÜVERCIN

Gilles Coulier

13. 11. | 20:00 | Џебно кино

Времетраење / Runtime: 78’
Држава / Country: Турција / Turkey
Режија / Director: Banu Sivaci

Јусуф е младич што живее со неговите брат и сестра во едно од предградијата на Адана. На покривот на зградата во која живеат, тој со страст ги храни и одгледува гулабите што ги има наследено од неговиот татко. Посебно е приврзан за една гулабица по име Маверди. Брат му го тера да работи и да заработува пари. Јусуф, кој не знае ниту еден друг свет освен оној со неговите гулаби на покривот, ќе се соочи со макотрпниот живот на работењето и суровата реалност на неговото соседство.