ГОТЛИБ

ГОТЛИБ

ноември 10, 2018
во Категорија: 10.11. (сабота), cinedays2018, Кратки филмови: Македонија
3912 13
ГОТЛИБ

GOTTLIEB
Режија / Director: Krste Gospodinovski

10. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 15’
Држава / Country: Македонија / Macedonia
Јазик / Language: Македонски / Macedonian

Режија / Director: Krste Gospodinovski
Сценарио / Writers: Krste Gospodinovski
Продуцент / Produced by: Krste Gospodinovski
Музика / Music by: Goce Naumov, Ljubomir Stojsavljević, Ivica Jankulovski, Krste Gospodinovski
Продукција / Production Company: Uzengija
Кинематографер / Cinematography by: Goran Naumovski
Монтажа / Film Editing by: Krste Gospodinovski, Goran Naumovski
Аниматори / Animators: Goce Gospodinovski, Viktorija Dineva, Krste Gospodinovski
Гласови / Voices: Zharko Ivanov, Kristina Hristova-Nikolova, Aneta Rusovska

Загубен во лавиринтот на својата потсвест, Готлиб се мачи да го пронајде патот назад до реалноста. Предизвикувајќи деконструкција на неговиот измислен свет, си го става животот во опасност. На крајот, како што се судираат неговите реалности, станува свесен за затворот во кој самиот се ставил.