ГОСПОДИН МОЛ И ФАБРИКАТА ЗА ЧОКОЛАДО

15-11-2019
in Category: Детска програма
ГОСПОДИН МОЛ И ФАБРИКАТА ЗА ЧОКОЛАДО

ГОСПОДИН МОЛ И ФАБРИКАТА ЗА ЧОКОЛАДО

MR. MOLL AND THE CHOCOLATE FACTORY
PAPA MOLL

Manuel Flurin Hendry


15.11. 11:00 кино Фросина
Држава / Country: Швајцарија / Switzerland
Режија / Director: Manuel Flurin Hendry
Времетраење / Runtime: 90’

Мол останува сам дома со децата за време на викендот и следи вистински хаос. Додека Мол работи прекувремено во фабриката за чоколадо, децата влегуваат во препирка со пакосните момчиња на соседот – настанува борба за шеќерна волна, домашни задачи и најпознатиот циркус за кучиња на светот.