ГОРСКИОТ ПРИНЦ

ГОРСКИОТ ПРИНЦ

ноември 17, 2017
во Категорија: 17.11. (петок), cinedays2017, Официјална Селекција
2360 8
ГОРСКИОТ ПРИНЦ

KRÓLEWICZ OLCH
THE ERLPRINCE
Kuba Czekaj

17. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 101’
Држава / Country: Полска / Poland
Јазик / Language: Полски, англиски, германски, француски / Polish, English, German, French

Режија / Director: Kuba Czekaj
Сценарио / Writers: Kuba Czekaj
Продуцент / Produced by: Jacek Bromski, Dariusz Gajewski
Музика / Music by: Bartek Gliniak
Продукција / Production Company: Studio Munka – Stowarzyszenie Filmowców Polskich
Кинематограф / Cinematography by: Adam Palenta
Монтажа / Film Editing by: Daniel Gąsiorowski
Улоги / Cast: Staszek Cywka, Agnieszka Podsiadlik, Sebastian Łach, Bernhard Schütz, Bogusława Jantos, Emilia Stachurska, James Fordham, Anna Podolak

Приказна за исклучително надарен тинејџер, кој само што почнал да студира физика на факултет. Тој работи на теоријата на паралелни светови, за кои првично верува дека се поврзани со светлина. Тој има извонреден ум и ранета душа, која неговата авторитарна мајка, којашто управува со неговиот живот, не е способна да ја залечи.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Polish Film Festival – Young Jury Award for the Best Film of the Main Competition – Out of Competition