ФАНТАСТИЧНИОТ ВОЈАЏЕР НА РОБИ И ТОБИ

ФАНТАСТИЧНИОТ ВОЈАЏЕР НА РОБИ И ТОБИ

ноември 17, 2018
во Категорија: 17.11. (сабота), cinedays2018, Детска програма
3861 13
ФАНТАСТИЧНИОТ ВОЈАЏЕР НА РОБИ И ТОБИ

ROBBY AND TOBY’S FANTASTIC VOYAGER
ROBBY, TOBBI UND DAS FLIEWATÜÜT

Wolfgang Groos

17. 11. | 11:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 106’
Режија / Director: Wolfgang Groos

Ова е приказната за Тоби, најкреативното единаесетгодишно момче и изумител на светот. Еден ден, во неговиот живот ќе влезе малиот робот Роби. Тој се разделил од неговите родители роботи кога се урнал неговиот вселенски брод и сега трага по нив. Тоби решава да му помогне и така се спријателуваат. Заедно градат изум што може да лета, плови и вози на пат – фантастичен Војаџер, дизајниран специјално да им помогне во потрагата.
* Превод на македонски јазик