ЕЛЕКТРИЧЕН ОРГАЗАМ ЗА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ

ЕЛЕКТРИЧЕН ОРГАЗАМ ЗА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ

ЕЛЕКТРИЧЕН ОРГАЗАМ ЗА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ

ELECTRIC ORGASM FOR FUTURE GENERATIONS
ELEKTRICNI ORGAZAM ZA LJUDE BUDUCNOSTI

Marija Vukic


13.11. 22:00 Џебно кино
Држава / Country: Србија / Serbia
Јазик / Language: Српски / Serbian
Времетраење / Runtime: 57’
Премиера / Release Date:
15 May 2019 (Србија / Serbia) – Bel Docs International documentary Film Festival Belgrade

 

Режија / Director:
Marija Vukic
Кинематографер /
Cinematography by:
Michko Netchak
Монтажа / Film Editing by:
Marija Vukic, Michko Netchak
Учесници / Participants:
Srdjan “Gile” Gojkovic, Branislav Petrovic Banana, Ljubomir Djukic, Jovan Jovanovic, Ljubomir Jovanovic, Blagoje Nedeljkovic, Zoran Radomirovic, Marina Vulic
Продуцент / Produced by:
Marija Vukic, Tea Korolija
Продукција / Production Company:
Stardust Art, Adrenalin

 


Следејќи го бендот Електрични оргазам на нивната прекуокеанска турнеја во летото 2018 година, сликаме портрет на еден од најпопуларните и најдолговечни рок бендови на просторите на поранешна Југославија, откривајќи интересни и малку познати детали од нивната 39-годишна кариера, и сето тоа директно од сеќавањата на самите членови на бендот.


Фестивали и награди / Festivals and awards:
Bel Docs International Documentary Film Festival Belgrade