ЕЈ!

ЕЈ!

ноември 18, 2018
во Категорија: 18.11. (недела), cinedays2018, Гала Премиера
4989 19
ЕЈ!

HEY!
Vasil Hristov

18. 11. | 20:00 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 90’
Држава / Country: Македонија / Macedonia
Јазик / Language: Македонски, англиски / Macedonian, English
Премиера / Release Date: 18 ноември 2018 (Македонија) / 18 November 2018 (Macedonia) – Cinedays Festival of European Film

Режија / Director: Vasil Hristov
Сценарио / Writers: Vasil Hristov
Продуцент / Produced by: Vasil Hristov, Goran Acevski
Музика / Music by: Darko Spasovski, Ognen Anastasovski
Продукција / Production Company: DIABOLIK
Кинематограф/ Cinematography by: Dusan Kardalevski
Монтажа / Film Editing by: Vasil Hristov
Улоги / Cast: Kiril Korunovski, Nikolina Kujaca, Oliver Mitkovski, Igor Angelov, Jordan Simonov, Sofija Nasevska, Aleksandar Mikic, Jelena Jovanova, Gorast Cvetkovski, Dragana Kostadinovska, Sashko Kocev, Sonja Stamboldzioska, Slavisha Kajevski, Jelena Galevska, Kiril Pop Hristov

За време на една ноќна забава, група пријатели имаат спиритуална сеанса. На шега се обидуваат да стапат во контакт со духот на Александар Велики. Меѓутоа, наместо духот на античкиот лидер, меѓу нив се материјализира вистинскиот премиер на Македонија.
Набрзо, низ целиот свет се шири веста за исчезнувањето на македонскиот шеф на владата. Светските медиуми пренесуваат дека исчезнал од спалната соба, каде што спиел до неговата сопруга. Земјата е во состојба на готовс.
Преку ноќ, групата пријатели без намера стануваат грабнувачи на премиерот, а тој нивни несакан заложник.