ЕФЕКТОТ НА СРЕЌА

07-11-2019
in Category: Гала премиери
ЕФЕКТОТ НА СРЕЌА

ЕФЕКТОТ НА СРЕЌА

THE HAPPINESS EFFECT

Borjan Zafirovski


7.11. 20:00 кино Милениум

*некомерцијална затворена проекција


Држава / Country: Северна Македонија / North Macedonia
Јазик / Language: Македонски / Macedonian
Времетраење / Runtime: 90’
Премиера / Release Date:
7 November 2019 (Северна Македонија / North Macedonia) – CINEDAYS Festival of European Film

 

Режија / Director:
Borjan Zafirovski
Сценарио / Writers:
Borjan Zafirovski, Dejan Dukovski, Ognen Georgievski
Кинематографер /
Cinematography by:
Dimo Popov
Монтажа / Film Editing by:
Andrija Zafranovic
Улоги / Cast:
Dejana Poposka, Sasko Kocev, Ana Stojanovska, Sara Anastasovska, Jovica Mihajlovski, Petar Arsovski, Mimi Tanevska.
Продуцент / Produced by:
Saso Pesev
Музика / Music by:
Ognen Atanasovski
Продукција / Production Company:
New Macedonian Video

 


„Ефектот на среќа“ е урбана драма за универзалната потрага по среќа и смислата на животот. Филмот ја раскажува приказната за Леа, млада девојка, која се бори за своето здравје. Додека си го преиспитува животот, започнува необична потрага по среќа и почнува да го согледува влијанието што го има врз другите луѓе.


Фестивали и награди / Festivals and awards:
CINEDAYS Festival of European film