ДВОЈНИОТ ЉУБОВНИК

ДВОЈНИОТ ЉУБОВНИК

ноември 14, 2017
во Категорија: 14.11. (вторник), 15.11. (среда), cinedays2017, Гала Премиера
2517 10
ДВОЈНИОТ ЉУБОВНИК

L’AMANT DOUBLE
THE DOUBLE LOVER
François Ozon

14. 11. | 20:00 | кино Милениум

15. 11. | 15:00 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 107’
Држава / Country: Франција, Белгија / France, Belgium
Јазик / Language: Француски / French

Режија / Director: François Ozon
Сценарио / Writers: François Ozon (screenplay), Philippe Piazzo (collaboration), Joyce Carol Oats (novel)
Продуцент / Produced by: Eric Altmayer, Nicolas Altmayer
Музика / Music by: Phillipe Rombi
Продукција / Production Company: Mandarin Production
Кинематограф / Cinematography by: Manuel Dacosse
Монтажа / Film Editing by: Laure Gardette
Улоги / Cast: Marine Vacth, Jérémie Renier, Jacqueline Bisset, Myriam Boyer

По залудните обиди да ги открие причините за сопствената нестабилност, Клои бара помош од психотерапевт и набрзо се вљубува во него. И него му се допаѓа неговата убава пациентка и по некое време се вселуваат заедно. Но Клои сѐ уште не е надвор од опасност, и, згора на сѐ, излегува дека нејзиниот љубовник го криел фактот дека има брат близнак, кој исто така е психотерапевт. Но за разлика од нежниот Пол, брат му Луј е насилен по природа, а под негово влијание Клои ќе ги осознае задоволствата и ужасите на еротски екстремизам.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Cannes Film Festival; Karlovy Vary International Film Festival; Golden Apricot International Film Festival

Прозорец кон францускиот филм
Во соработка со Француски културен центар Скопје