ДВОЈНИ ЖИВОТИ

ДВОЈНИ ЖИВОТИ

ноември 17, 2018
во Категорија: 17.11. (сабота), cinedays2018, Гала Премиера
4452 15
ДВОЈНИ ЖИВОТИ

DOUBLE LIVES
DOUBLES VIES

Oliver Assayas

17. 11. | 17:30 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 108’
Држава / Country: Франција / France
Јазик / Language: Француски / French
Премиера / Release Date: 31 август 2018 (Италија) / 31 August 2018 (Italy) – Venice Film Festival

Режија / Director: Oliver Assayas
Сценарио / Writers: Oliver Assayas
Продуцент / Produced by: Charles Gillbert
Продукција / Production Company: CG Cinéma, ARTE France Cinema
Кинематограф/ Cinematography by: Yorick Le Saux
Монтажа / Film Editing by: Simon Jaquet
Улоги / Cast: Juliette Binoche, Guillaume Canet, Olivia Ross, Christa Theret, Pascal Greggory, Antoine Reinartz

Алан, успешен париски издавач, и Леонард, еден од неговите долгогодишни автори, одбиваат целосно да го прифатат денешниот свет на модерна дигитализација. Кога ќе се сретнат за да разговараат за новиот ракопис на Леонард, уште еден роман на автофикција, која ја опишува неговата љубовна врска со не толку значајна славна личност, Алан е принуден да му каже на својот пријател дека неговата книга е премногу демоде за да биде издадена, и покрај тоа што Селена, сопругата на Алан, е убедена дека таа е најдоброто дело на Леонард досега.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Venice Film Festival; Telluride Film Festival; Toronto International Film Festival; New York Film Festival; Vancouver International Film Festival; Mill Valley Film Festival; Chicago International Film Festival