ЦРНИ И КРИВИ

ЦРНИ И КРИВИ

ноември 11, 2018
во Категорија: 11.11. (недела), cinedays2018, Кратки филмови: Македонија
4127 14
ЦРНИ И КРИВИ

BLACKY AND FAULTY
Режија / Director: Marko Dzambazoski

11. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 12’
Држава / Country: Македонија / Macedonia
Јазик / Language: Македонски / Macedonian

Режија / Director: Marko Dzambazoski
Сценарио / Writers: Marko Dzambazoski
Продуцент / Produced by: Boshko Mangarovski
Продукција / Production Company: FDU-Skopje
Кинематографер / Cinematography by: Marko Dzambazoski
Монтажа / Film Editing by: Marko Dzambazoski
Улоги / Cast: Goran Nikov, Toni Denkovski, Chedomir Mitevski, Mirjana Trpkovska, Erdoan Maksut, Angela Stojanovska, Andrea Golub, Tome Stankovski, Dimche Spasovski

Црни и Криви се двајца не многу паметни пријатели. Еден ден остануваат без пари и пиво, па решаваат да ограбат продавница, употребувајќи играчки пиштоли и детски маски, но нивното потпросечно ниво на интелигенција ќе ги доведе до многу пречки.