Вести

Шармантната Инти Шрај, во жири на CINEDAYS

Шармантната Инти Шрај, во жири на CINEDAYS

По пауза од скоро четири години, словенечката актерка, Инти Шрај,  повторно доаѓа во Македонија, овој пак на Фестивалот на европски филм „CINEDAYS“, кој се одржува по 17-ти пат од 8 до 18 ноември, во ...
2064
Повик за работилница за филмска критика за средношколци

Повик за работилница за филмска критика за средношколци

Почитувани, Гледај.мк објавува повик за работилница за филмска критика за средношколци. Уживаш во гледањето филмови и често ги споделуваш своите ставови со друштвото? Се прашуваш како подобро да ...
2144
КОНКУРС ЗА ФИЛМСКА КРИТИКА

КОНКУРС ЗА ФИЛМСКА КРИТИКА

Почитувани, Како и минатите години, така и оваа година, во рамките на CINEDAYS го објавуваме конкурсот за филмска критика. Конкурсот е од отворен карактер, а пред сè е наменет нa оние што би сакале ...
2385