Жири на СинеБалкан

СЕРВАН ГУНЕЈ

СЕРВАН ГУНЕЈ

Серван Гунеј е продуцент, писател и директор на продуцентската куќа RTNT Film од Истанбул, Турција. Продуцент е на два играни филма („Приказни од Анатолија“, „Сериски готвач“). Во моментов работи на ...
1896
ИНТИ ШРАЈ

ИНТИ ШРАЈ

Инти Шрај е словенечко-француска актерка и изведувач. Има завршено Конзервација и реставрација на уметнички дела на Академијата за ликовна уметност во Љубљана и глума на Школата за аудиовизуелни ...
1897
ИЗЕР АЛИУ

ИЗЕР АЛИУ

Изер Алиу е режисер и сценарист, Албанец роден во Македонија, израснат во Шведска и државјанин на Норвешка. Откако дипломира на Норвешката школа за филмски уметности во Лилехамер во 2012 г., има ...
1955