Category Archives: Детска програма

КАРИРАН НИНЏА

КАРИРАН НИНЏА

CHECKERED NINJA
Thorbjorn Christoffersen, Anders Matthesen

Приказната е за Алекс, ученик што добива нинџа кукла од неговиот чичко Стјуарт по патувањето во Тајланд. Алекс наскоро сфаќа дека чудната шарена кукла со копчиња наместо очи е всушност жива...
ГОСПОДИН МОЛ И ФАБРИКАТА ЗА ЧОКОЛАДО

ГОСПОДИН МОЛ И ФАБРИКАТА ЗА ЧОКОЛАДО

MR. MOLL AND THE CHOCOLATE FACTORY
Manuel Flurin Hendry

Мол останува сам дома со децата за време на викендот и следи вистински хаос. Додека Мол работи прекувремено во фабриката за чоколадо, децата влегуваат во препирка со пакосните момчиња на соседот...
МИРАИ

МИРАИ

MIRAI
Mamoru Hosoda

Филмот го следи четиригодишниот Кун, кој се обидува да се справи со пристигнувањето на новиот член во семејството, сестричката Мираи. Мистериозната градина во нивниот двор станува порта, која му овозможува на момчето да патува назад во времето...
МАГИЧНОТО ОГЛЕДАЛО – ДВОЈНА БЕЉА

МАГИЧНОТО ОГЛЕДАЛО – ДВОЈНА БЕЉА

DOUBLE TROUBLE AND THE MAGICAL MIRROR
Marcus H. Rosenmuller

Фридо е весело дете и како и повеќето деца на негова возраст, малку мрзелив на училиште. Еден ден, за време на посетата на градскиот панаѓур, ќе наиде на магично огледало. Со помош на магија ќе создаде свој двојник...