cinedays2018

CINEDAYS 2018 ТИМ

CINEDAYS 2018 ТИМ

ОРГАНИЗАТОР/ORGANISATION: Младински културен центар/Youth Cultural Center CINEDAYS тим / team: Ruse Arsov, Margarita Arsova, Filip Nikolovski, Vladica Mladenovski – Grga, Kiril Mechalov, ...
2245
БЕРНД БУДЕР – СЕЛЕКТОР НА ПРОГРАМАТА НА ОФИЦИЈАЛНА СЕЛЕКЦИЈА И СИНЕБАЛКАН

БЕРНД БУДЕР – СЕЛЕКТОР НА ПРОГРАМАТА НА ОФИЦИЈАЛНА СЕЛЕКЦИЈА И СИНЕБАЛКАН

Се бара фантазија „Разгорување на дијалогот“, „отворање на очите“ и „лижење на раните“ се термините со кои се опишува европскиот филм. Филмаџиите имаат задача да се справат со минатото, да ја изразат ...
1519
КРИСТИНА ЛЕЛОВАЦ

КРИСТИНА ЛЕЛОВАЦ

Кристина Леловац е актерка и доцент по актерска игра на УКИМ Факултетот за драмски уметности – Скопје, каде што е и докторант на отсекот Театрологија. Нејзино поле на интерес е професионалната ...
1996
ЈАНЕ СПАСИЌ

ЈАНЕ СПАСИЌ

Јане Спасиќ има завршени магистерски студии на ФАМУ во Прага. Претходно има дипломирано и магистрирано театарска режија. Има неколку успешни професионални настапи пред 2013 г. кога е примен на ФАМУ, ...
1908
ВЛАДИМИР ДИМОСКИ

ВЛАДИМИР ДИМОСКИ

Владимир Димоски е дипломиран филмски снимател. Своето филмско образование го завршува на магистерските студии на ФАМУ во Чешка. Стекнува интернационално искуство, работејќи како директор на ...
1881
СЕРВАН ГУНЕЈ

СЕРВАН ГУНЕЈ

Серван Гунеј е продуцент, писател и директор на продуцентската куќа RTNT Film од Истанбул, Турција. Продуцент е на два играни филма („Приказни од Анатолија“, „Сериски готвач“). Во моментов работи на ...
1880
ИНТИ ШРАЈ

ИНТИ ШРАЈ

Инти Шрај е словенечко-француска актерка и изведувач. Има завршено Конзервација и реставрација на уметнички дела на Академијата за ликовна уметност во Љубљана и глума на Школата за аудиовизуелни ...
1884
ВЕРИЦА НЕДЕСКА

ВЕРИЦА НЕДЕСКА

Верица Недеска е филмска и театарска актерка. Дипломирала во 2001 година, на Факултетот за драмски уметности, отсек Актерска игра, во класата на професорот Владимир Милчин. Во 2012 година се запишува ...
1957
ИЗЕР АЛИУ

ИЗЕР АЛИУ

Изер Алиу е режисер и сценарист, Албанец роден во Македонија, израснат во Шведска и државјанин на Норвешка. Откако дипломира на Норвешката школа за филмски уметности во Лилехамер во 2012 г., има ...
1941
БРИГИТА МАНТАЈ

БРИГИТА МАНТАЈ

Бригита Мантај својата експертиза во кариерата ја разви како советник за финансирање филмови во Medienboard Berlin-Brandenburg, главната финансиска институција во регионот на Берлин. Таа е одговорна ...
1877