cinedays2018

ФИЛМ – изложба на фотографии од Самир Љума

ФИЛМ – изложба на фотографии од Самир Љума

Дојде CINEDAYS и Самир е тука. Ако има еден човек што требаше да го обедини филмскиот свет оваа година, тоа e Самир! И фала богу – се случува токму тоа. Има правда и има мир, барем за македоснките ...
2015
Повик за работилница за филмска критика за средношколци

Повик за работилница за филмска критика за средношколци

Почитувани, Гледај.мк објавува повик за работилница за филмска критика за средношколци. Уживаш во гледањето филмови и често ги споделуваш своите ставови со друштвото? Се прашуваш како подобро да ...
2087
КОНКУРС ЗА ФИЛМСКА КРИТИКА

КОНКУРС ЗА ФИЛМСКА КРИТИКА

Почитувани, Како и минатите години, така и оваа година, во рамките на CINEDAYS го објавуваме конкурсот за филмска критика. Конкурсот е од отворен карактер, а пред сè е наменет нa оние што би сакале ...
2305
ВЛАТКО ГАЛЕВСКИ

ВЛАТКО ГАЛЕВСКИ

Влатко Галевски од 1988 – 1993 работи како уредник на видеоизданијата на Македонија Филм Скопје. Од 1993 – 1998 година е уредник на филмската програма на А1 Телевизија и автор на емисиите „Синема“ и ...
2022
СУНЧИЦА УНЕВСКА

СУНЧИЦА УНЕВСКА

Сунчица Уневска е новинарка и филмска критичарка, која има работено во дневниот печат „Утрински весник“, во новинската агенција „Макпрес“, во неделникот „Пулс“, во електронското списание „Блесок“, а ...
1936
ЈОВАНА ЃОРЃИОВСКА

ЈОВАНА ЃОРЃИОВСКА

Јована Ѓорѓиовска е магистер по социјална и развојна психологија на Универзитетот на Кембриџ. Има долгогодишно истражувачко искуство на теми како емоционална интелигенција, финансиска писменост, ...
2000