cinedays2018

БРАК

БРАК

THE MARRIAGE MARTESA Blerta Zequiri Времетраење / Runtime: 97’ Држава / Country: Косово, Албанија / Kosovo, Albania Јазик / Language: Албански / Albanian Премиера / Release Date: 28 ноември 2017 ...
4060
МЛАДЕШКА ОСАМЕНОСТ

МЛАДЕШКА ОСАМЕНОСТ

YOUNG SOLITUDE PREMIÈRES SOLITUDES Claire Simon Времетраење / Runtime: 100’ Држава / Country: Франција / France Режија / Director: Claire Simon Клер Симон ни прикажува еден важен период од животот на ...
3844
АРАДА

АРАДА

ARADA Mu Tunc Времетраење / Runtime: 88’ Држава / Country: Турција / Turkey Јазик / Language: Турски / Turkish Премиера / Release Date: 19 февруари 2018 (Турција) / 19 February 2018 (Turkey) – !f ...
4032
Интервју со актерката Верица Недеска

Интервју со актерката Верица Недеска

Женското писмо е нов тренд во европскиот филм Таа е Јамила во „Трето полувреме“, Мирјана во „Караула“, Оливера во „Големата вода“, а ќе биде и уште многу маркантни ликови од домашната и регионалната ...
2051
Шармантната Инти Шрај, во жири на CINEDAYS

Шармантната Инти Шрај, во жири на CINEDAYS

По пауза од скоро четири години, словенечката актерка, Инти Шрај,  повторно доаѓа во Македонија, овој пак на Фестивалот на европски филм „CINEDAYS“, кој се одржува по 17-ти пат од 8 до 18 ноември, во ...
1974
Noga Erez

Noga Erez

Првиот концерт во рамки на CINEDAYS, за отворањето на фестивалот, на 8ми ноември е концертот на NOGA EREZ. NOGA EREZ ни доаѓа од Тел Авив, Израел, за прв пат во Македонија. Без оглед на музичкиот ...
3816