Придружна Програма

КРИТИЧЕН КАМП во соработка со CINEDAYS и ГЛЕДАЈ.МК

КРИТИЧЕН КАМП во соработка со CINEDAYS и ГЛЕДАЈ.МК

РАБОТИЛНИЦА ЗА ФИЛМСКА КРИТИКА ЗА СРЕДНОШКОЛЦИ Основни алатки во теоријата на филмот, филмската критика и креативноста во полето се медиумската писменост и аналитичкиот пристап кон темата. Критичен ...
1937
Како да реализирате филмски проект?

Како да реализирате филмски проект?

Предавање на Бригита Мантеј Пазарот на филмската индустрија е ориентиран кон нови идеи и постојано е во потрага по следната извонредна приказна и проект. Вие можеби ја имате таа приказна или проект, ...
1871
ОТВОРЕНО ПРЕДАВАЊЕ: ГО СРЕТНАВ ХРАБРИОТ БАЛКАН

ОТВОРЕНО ПРЕДАВАЊЕ: ГО СРЕТНАВ ХРАБРИОТ БАЛКАН

ОТВОРЕНО ПРЕДАВАЊЕ: ГО СРЕТНАВ ХРАБРИОТ БАЛКАН Во духот на CINEDAYS и програмската посветеност кон промовирање дела од модерната Балканска кинематографија, отвореното предавање ќе се фокусира на ...
1848
Како успешно да го продадете вашиот филм

Како успешно да го продадете вашиот филм

Предавање за дигитална дистрибуција Веќе одлично ви оди со продукцијата, но не сте сто отсто сигурни како да привлечете публика за вашиот филм. Квалитетното рекламирање на Интернет отсекогаш било ...
1847
Крупен план на филмските фестивали во Македонија

Крупен план на филмските фестивали во Македонија

МЕДИА Деск МК Форум Крупен план на филмските фестивали во Македонија, детален поглед во минатото и перспективите. Има ли начини да ја оствариме целосно визијата на еден фестивал? Дали треба публиката ...
1888
Детска работилница со Рашко Миљковиќ, режисерот на “Ловци на вештерки”

Детска работилница со Рашко Миљковиќ, режисерот на “Ловци на вештерки”

Со прикажувањето на филмот “Ловци на вештерки” организираме и детска работилница „Филм за деца“, на која ќе зборуваме како се прават филмови и кој сѐ учествува во тимот на филмската ...
1905
ФИЛМ – изложба на фотографии од Самир Љума

ФИЛМ – изложба на фотографии од Самир Љума

Дојде CINEDAYS и Самир е тука. Ако има еден човек што требаше да го обедини филмскиот свет оваа година, тоа e Самир! И фала богу – се случува токму тоа. Има правда и има мир, барем за македоснките ...
1839